1 Kasım 2011 Salı

Ubik Project ( 2011/2012)- Periferi



UBİK Project sergi, lansman, blog, sokak, hayat!
Ubik, yazar/düşünür P.K.Dick'in yaşam, ölüm, gerçek, gerçeklik, entropi, varoluş, algı, duyuötesi, metafizik kavramları üzerine yazdığı felsefi bir Bilimkurgu başyapıtıdır. Ubik projesi; Ubik'in dünyası, kavramları, tartışmalarını derinlemesine ele alan ve onu imge formlarına dökmeye soyunan bir projedir. Kavramlar, metinler, disiplinler arası çakışmalar,bağlantılar, sınır ihlalleri üzerine yoğunlaşarak, Ubik Project kollektif bir düşün/yaratı atmosferini tahrik etmeye soyunmuştur.

Ubik; kendine ait felsefi/metafizik/politik bir dünya görüşü yaratmış, eserleri bir çok dile çevrilip, sinemaya uyarlanmış P.K.Dick imgesinin bir tepe noktası, çatısını temsil ettiğinden; proje doğal olarak Ubik üzerinden PKD'nin büyük düş dünyasına da sızmayı da amaçlamaktadır.


Konsept: Philip K. Dick
Koordinatörler: Alper T. İnce&Rafet Arslan
Sergi Sanatçıları
Ali Mete Sancaktaroğlu/Defter Kazıyıcılar Kooperatifi
Alper T. İnce
AltKomşu
Andrea Buran
Anti-pop
cins
Dilara Hançer
Eda Gecikmez
Gamze Özer
Hannah M.G. Shapiro
Merve Şendil
Nezaket Tekin& Çağdaş Ülken
OnstOn/Can Yeşiloğlu
Rafet Arslan

Sergi- UBİK
4-28 Ocak 2012
Mekan: Hayaka+
Proje & Sergi Mekanı:
Çukurcuma Caddesi No:19A Tophane 34425 Istanbul

*
Ubik Project; exhibition, launch, blog, street, life...
Ubik is a philosophical science- fiction masterpiece about life, reality, entropy, existence, perception, sensory-border, metaphysics that is written by P.K. Dick, author- philosopher. Ubik Project intents to put the World of Ubik, notions and arguments into image forms and discuss them in depth. Ubik Project tries to seduce a collective imagination/creation world by concentrating on notions, texts, inter-discipline conflicts, connections, border violations.
For it’s the highest edge of P.K.Dick, creator of a philosophical/metaphysical/poitical conception of the world, whose works were translated into many languages and adapted to cinema; naturally intents to leak into the imaginary world of P.K.D.

Consept : P.K. Dick
Coordinators: Alper T.İnce&Rafet Arslan
Exhibition-UBİK
4-28 January 2012
Gallery: Hayaka+

Project-Exhibition Grounds : Hayaka+
Çukurcuma Caddesi No:19A Tophane 34425 Istanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder